Försäljningsvillkor

Försäljningsvillkor

Följande försäljningsvillkor gäller vid beställning av produkter.

Beställning
Beställning kan ske via telefon (08-626 71 00), e-post (order@xnxdata.se) eller via webb-shopen.
För försäljning till omyndig eller minderårig krävs målsmans skriftliga godkännande.

Priser
Priserna angivna i denna webbshop uppdateras regelbundet och är angivna exkl 25% moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna utan föregående avisering. Beträffande fraktkostnader, se Leverans nedan.

Leverans
Beställda standardprodukter levereras normalt inom tre arbetsdagar, men kan komma att variera beroende av lagersituationen i Sverige hos våra grossister. Leveranstid specificeras i den orderbekräftelse vi skickar ut till kunden via e-post efter orderläggning.
Kunden kan välja mellan följande leveransalternativ (samtliga priser är exkl 25% moms):

Brev: 
Finns även som postförskott och rekommenderat. Om varan är för stor för att skickas som brev ändrar vi automatiskt till postpaket. En liten vara men med högre värde kan skickas som rekommenderat brev.

Postpaket: 
2-3 dagar beroende på avståndet. Ett postpaket kostar 97 kr exklusive moms. Väljer du mot postförskott blir kostnaden 137kr.

Företagspaket 16.00: För företag. 1-3 dagar beroende på avståndet. Ett företagspaket kostar 126 kr exklusive moms.

Id-handling vid utlämning av paket
Vid utlämning av paket via serviceställe måste id alltid uppvisas.

OBS! Säkerhetsprodukterna levereras per e-post, dvs ingen fraktavgift tillkommer.

Betalningsvillkor
För privatpersoner sker försäljning mot postförskott/kontant betalning/delbetalning/kortbetalning.
Företag erhåller faktura (10 dagar netto) efter godkänd kreditupplysning.
Vid ej godkänd kreditupplysning kommer leverans att ske mot postförskott/kontant betalning.

För produkter där utbildning ingår, sker fakturering efter bokning av aktuell utbildning.

Kortbetalning
XnX Data AB har träffat avtal med DIBS Internetbetalning som möjliggör att kortbetalning kan ske med föjande bank- och kreditkort: Visa, Mastercard och Eurocard.

DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser. XnX Datas webbutik har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.

DIBS stödjer också 3D Secure för att identifiera kortinnehavaren vid köp på Internet och därigenom minska risken för missbruk av kortuppgifter. Är ditt kort anslutet till 3D Secure kommer du att kopplas över till din bank för verifiering innan betalningen godkänns. Har du ytterligare frågor kring säkerheten eller betalningssätt är du välkommen att kontakta XnX Data på tet 08-626 71 00 under kontorstid.

Återköp
När det gäller konsuments rätt till återköp (s.k. ångerrätt), se rubriken ”Ångerrätt” nedan.
Under förutsättning att vi normalt lagerhåller produkten, accepterar vi återköp av denna inom 12 dagar från fakturadatum, under förutsättning att dess original-förpackning ej brutits eller skadats på något annat sätt. Varor där originalförpackning har förstörts eller försvunnit och/eller när varan är använd återköpes ej.
Vi accepterar ej heller återköp av programvaror, bild- och/eller ljudupptagningar vars försegling har brutits eller för varor vi har specialbeställt till kunden. Detta gäller även för datorer och liknande produkter där plomberingen har brutits. Återköp medges ej för produkter som är beställningsvara (om en produkt är beställningsvara framgår på produktens sida på webbshopen eller på offerten).
Varan ska, i dess originalförpackning, återsändas i samma skick som kunden fick den. Innan detta ska XnX Data AB kontaktas för returnummer. Kunden är ansvarig för försändelsen tills dess att XnX Data AB  har mottagit den. Returfrakten får inte beläggas med någon form av krav. Samtliga frakter betalas av kunden.
Kundens retur är godkänd först efter att XnX Data AB  har mottagit den och kontrollerat att den uppfyller ovanstående krav för återköp.

Ångerrätt
Du har som konsument (privatperson) enligt distansavtalslagen 14 dagars returrätt, räknat från den dag du tog emot varan eller väsentlig del av denna.
Varan ska, i dess originalförpackning, återsändas i samma skick som kunden fick den. Innan detta ska XnX Data AB  kontaktas för returnummer. Kunden är ansvarig för försändelsen tills dess att XnX Data AB har mottagit den. Returfrakten, som betalas av kunden, får ej beläggas med någon form av krav.
Observera att ångerrätten inte gäller för en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal, en förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram om förseglingen har brutits eller en tidning eller en tidskrift.
Kundens retur är godkänd först efter att XnX Data AB  har mottagit den och kontrollerat att den uppfyller ovanstående krav för ångerrätt.
Ångerrätten är ej tillämplig för företag. Läs mer om distansavtalslagen.

Garanti
Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare. Kunden kan inte åberopa någon ytterligare garanti av XnX Data AB.

Ägarförbehåll
Produkterna förblir XnX Data AB´s egendom tills dess att de till fullo betalats.

Outlöst försändelse
Om en försändelse ej löses ut och går i retur till XnX Data AB , kommer vi att debitera kunden 275 kr (exkl 25% moms) för att täcka våra kostnader.

XnX Data AB
Besöksadress: Tolvmansvägen15
Sollentuna
08 – 626 71 00
info@xnxdata.se