Programmerbara tangentbord

Programmerbara tangentbord…

X-key är ett fiffigt litet tangentbord, som är extremt enkelt att programmera. Det fungerar tillsammans med ditt ordinarie tangentbord, men också helt självständigt, när du vill koppla bort det ordinarie.

Två sätt att spela in tangenttryckningar

Det enklast sättet att spela in kräver ingen programvara. Du fäller en spak så att X-key hamnar i ”lyssnarläge”. Därefter väljer du tangent och skriver på ditt ordinarie tangentbord den ordsekvens du vill att den tangenten skall motsvara. Välj ny tangent, skriv in, o s v.
Saknar du möjlighet att ansluta ett vanligt tangentbord, eller vill programmera fler tangentbord med samma kod och slippa skiriva in allt på nytt, använder du den medföljande programvaran ”MicroWorks”. Då kan du också spara dina olika inställningar för backup. Se flash demo för ytterligare information.

Hur ofta behöver du repetera samma sekvenser?

De flesta av oss repeterar faktiskt i oändlighet ord-sekvenser av olika slag och gör massor av tangent-tryckningar i onödan. Tänk efter – X-key kan spara mängder av jobb/tid också åt dig.
X-key finns i en proffsversion med 58 och en mindre version med 20 programmerbara knappar. Du får också ett verktyg för att lyfta av tangent-toppar så att du under dem kan skriva på märklappar vad de står för.

Även för USB

USB-versionen kan även den programmeras av ditt vanliga PS2-tangentbord, men en drivrutin måste då laddas. Drivrutinen har stöd för Windows 98, Me, 2000, XP, Vista och Win 7.

 • Extremt enkel programmering
 • Sparar massor med tid
 • Robust för krävande industriella applikationer
 • Inga drivrutiner, bara plugga in (gäller ej USB-versionen)
 • Installerat och programmerat på 5 minuter

Programmerbart tangentbord med valbar bakgrundsbelysning

Kompakt med nästan obegränsade programmeringsmöjligheter, hård- och/eller mjukvarumässigt, gör X-keys XK-24 till ett synnerligen mångsidigt tangentbord. Den har ett tåligt yttre med mjuka kanter som skyddar mot stötar och fall. Tangenterna kan lätt kastas om, förstoras eller tas bort för att skapa den design som passar din tillämpning. Vidare har varje tangent transparenta toppar med lock där egna funktionssymboler ligger väl synliga och skyddade mot nötning. För att ytterligare förenkla arbetet exempelvis i mörker, kan varje tangent bakgrundsbelysas i rött eller blått på ett sätt som du bestämmer individuellt per tangent.

De flesta av oss repeterar ord och fraser många gånger varje dag. Oavsett om du spelar dataspel, programmerar eller kontorsarbetar – med ett programmerbart tangentbord sparar du massor av tid.


Hård- och/eller mjukvaruprogrammering
XK-24 levereras med MacroWorks3 för Windows och ControllerMate för Mac OS-X. Med dessa kan du skapa komplicerade makron som öppnar programfiler, kopierar in epostadresser, meningar eller utför andra instruktioner du annars behövt tangentbord, mus eller joystick för att utföra.
Väljer du hårdvaruprogrammeringen krävs ingen mjukvara alls och knapparna behåller sina funktioner oavsett vilken dator de sedan ansluts till. Här trycker du bara på en knapp på tangentbordet, som då hamnar i ”lyssnar-läge” och därefter trycker du på mål-tangenten och skriver på ditt vanliga tangentbord den sekvens som skall lagras.

Utvecklingspaket för egna specialanpassningar
Ett kraftfullt Software Development Kit (SDK) finns för den som önskar gifta ihop tangentbordet med sin egen applikation. Detta inkluderar också möjligheten att få tangentbordet att agera mjukvarulås för att knyta din programvara till just din uppsättning tangentbord.

 • 24 tangenter med shift-funktion ger 46 olika kombinationer
 • Röd eller blå bakgrundsbelysning för enklare identifiering
 • Klarar Unicode för udda språktecken och symboler
 • Även musrörelser kan programmeras
 • Robust med mjuka stöttåliga sidor
 • Kan användas stående eller liggande, flyttbara fötter
 • Mått: 147 x 97 x 24 mm
 • USB-anslutning

…och fotpedaler

X-key foot är en programmerbar enhet som gör att du kan ersätta 100-tals knapptryckningar med ett pedaltramp. Programmeringen är enkel.
Du bara spelar in knapptryckningar från standardtangentbordet till någon av de tre pedalerna. Sedan är det bara att trampa på, så spelas tryckningarna upp igen!

När armarna inte räcker till…

Perfekt att använda X-key foot när man har ofta förekommande knappsekvenser som Shift, Backspace, Ctrl, Alt osv. Har även ett stort användningsområde ute i industrier där långa och komplicerade tangent-tryckningar kan göras samtidigt som händerna är upptagna med annat. X-key foot gör händerna fria och jobbet blir effektivare.
X-key foot har tre separata pedaler, som kan programmeras. Vill man ha ytterligare funktioner kan man kombinera dessa tre, d v s trycka på flera samtidigt.
Finns med USB- och PS2-anslutning

Till webbutik